Gewicht van de ringen:


Het gewicht van de trouwring is direct van invloed op de duurzaamheid en het gebruiksgemak.
Als de ring lichter is dan vergelijkbare modellen, dan hoeft dit niet een goede koop te betekenen. Er is een reden of vermoeden dat de ringen dan ofwel hol of dunner zijn. Dus in dit geval wordt de weerstand tegen mechanische beschadiging aanzienlijk verzwakt en beperkt de mogelijkheid om in de toekomst de maat van de ring aan te passen.
Bovendien, als de ringen dunner zijn dan "standaard" bestaat het gevaar van verwondingen aan de vingers bij normaal gebruik. Onze trouwringen zijn optimaal van gewicht en vorm, zodat ze duurzaam en veilig te gebruiken zijn. Daarom, mocht dit nodig zijn, dan kunnen wij zonder problemen onze ringen zelfs 2-3 maten kleiner of groter maken.

 

Diamant:


Bij diamant en andere edelstenen wordt karaat gebruikt als maateenheid voor de massa (het gewicht). Het woord is afkomstig van het Griekse woord keration, de vrucht van de johannesbroodboom.
In het verleden hadden verschillende landen hun eigen karaat, dat ongeveer overeen kwam met de massa van een johannesbroodboomzaadje, die gebruikt werden op precisieweegschalen vanwege hun constante massa. In 1907 werd het metrische karaat vastgesteld op 200 milligram.
Het karaat wordt onderverdeeld in 100 punten en wordt altijd in twee decimalen uitgedrukt, bv. 0,18 karaat 

Goud:


Bij goud gaat het om het gehalte.
De zuiverheid van goud wordt gemeten in "karaat", waarbij 1 karaat staat voor 1/24ste deel. 24 karaat is het meest zuiver, maar zuiver goud is vrij zacht en gevoelig voor krassen.
De meeste sieraden worden daarom gemaakt van 14 of 18 karaats goud, waarbij het goud gemengd is met andere metalen zoals koper, zilver of platina.
Puur zuiver goud wordt ook wel 'fijn goud' genoemd. Het goudgehalte wordt in sieraden vaak met een merkteken aangeduid, waarbij in het merkteken een getal staat.
Een merkje met 585 staat voor een zuiverheid van 585/1000, overeenkomend met 14 karaat.


 

Wit Goud:


De term "wit goud" is de enige merknaam. Fysische en chemische eigenschappen van "wit goud" verschillen niet van gewoon geel goud.
14-karaats "wit goud" bevat dezelfde hoeveelheid goud als "geel goud". In feite is wit goud licht grijs met een lichte gele schaduw.
Om de esthetiek van het product te verbeteren en een sneeuwwitte kleur te krijgen, bestrijken sommige fabrikanten witgouden trouwringen met een laagje rhodium.
Helaas is de behandeling niet permanent, het rhodium laagje zal binnen enkele jaren afslijten.
 


 

Mogelijk allergieën:


Sensibiliteit voor gouden sieraden is zeldzaam.
Aanzienlijk hoger risico voor allergie treedt op bij lage legeringen: 8, 9 en 10 karaats producten bevatten meer toegevoegde ingrediënten die kunnen leiden tot huidirritatie. 14 en 18 karaats goud geeft veel minder allergische reacties.
Ook zeer belangrijk is de kwaliteit van de legering, deze elementen zijn meestal de oorzaak van allergieën. Daarom raden wij u aan alleen merksieraden van erkende fabrikanten te kopen.
Helaas komt het nog voor dat er niet goedgekeurde grondstoffen worden gebruikt.
Onze trouwringen zijn gemaakt van hoogwaardige grondstoffen, goedgekeurd door de Europese Unie.
 
 

Verborgen gebreken:


De ring moet de vorm van een perfecte cirkel hebben en de ring mag geen krassen of  vlekken bevatten.
Als de ring multi-kleuren heeft moet de afstand tussen de kleuren hetzelfde zijn in het gehele circuit.
Als de ring geen diamantpatroon heeft, moet u bijzondere aandacht besteden aan de dwarse incisie. Sommige verkopers vertellen hun klanten dat dit een patroon is. Dit is echter niet waar, een fout in de samenvoeging (de naad) wordt hierdoor verklaard.
Alle ontwerpen, aangeboden door ons bedrijf, worden gemaakt met behulp van naadloze technologie (geen verbinding). De twee-en driekleuren ringen zijn zorgvuldig gepolijst en de verbinding is nauwelijks merkbaar met het blote oog.

 

Aanvullende diensten:


Natuurlijk kunnen, net als alle producten van natuurlijke materialen, na verloop van tijd ook onze trouwringen hun oorspronkelijke glans verliezen en vuil worden.
Op verzoek kunnen de bij ons gekochte sieraden naar de fabrikant worden opgestuurd voor vernieuwing (schoonmaken, reinigen, nieuwe laag rhodium aanbrengen, hergraveren, etc..). In dit geval worden de kosten individueel bepaald.
Vroeg of laat moet er meestal ook aanpassing van de omvang plaatsvinden. In veel gevallen worden maatcorrecties kosteloos uitgevoerd (de klant betaalt alleen verzendkosten).
Als u geïnteresseerd bent in onze aanvullende diensten, neem dan contact met ons op om de details te bespreken.

 

Juiste ringmaat bepalen:


De meting moet altijd plaats vinden bij kamertemperatuur. Meet geen ringen als uw handen te koud of te warm zijn. Dit kan een negatieve invloed hebben op de nauwkeurigheid.
Als u gebruik maakt van de professionele (juweliers) ringenbos is het van groot belang om de meting altijd te starten vanaf de grotere ringen naar de kleinere. De meting is nog niet voltooid als u denkt dat de ring goed is, ga verder naar beneden totdat de volgende ring te strak zit, dus de eerdere goed was. Het is minder belangrijk hoe de ring op uw vinger gaat, het belangrijkste is hoe de ring van de vinger af gaat. De ring moet schuiven van de vinger met enige weerstand (niet overdreven).
Het is ook mogelijk om andere goed passende ringen te gebruiken voor het bepalen van uw trouwringmaat. Om een nauwkeurige meting van de ring te krijgen, moet deze ring perfect rond zijn. Daarna, met gebruik van een schuifmaat, meet u de binnendiameter.
Metingen moeten nauwkeurig zijn tot en met het eerste cijfer achter de komma. Bij ringen breder dan 5 mm adviseren wij u een halve tot 1 maat groter te bestellen.